ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ – 10πμ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Written by on 28 Απριλίου 2021

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού σε αγωνιστική δράση για να βάλουμε εμπόδια στην νέα επίθεση που σχεδιάζεται και να διεκδικήσουμε.

135 χρόνια μετά το Μάη του Σικάγο όπου πρώτη φορά στον κόσμο κατακτήθηκε 8ωρη εργασία (1886),

101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στη χώρα μας (1919),  τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας στην αντεργατική νομοθεσία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων σχεδιάζει κατάργηση 8ωρου και εφαρμογή 10ωρης εργασίας με αμοιβή 8ωρης!

Μέσα στο νομοσχέδιο κόλαση περιλαμβάνονται ακόμα, αύξηση των νόμιμων υπερωριών, ένταξη ακόμα περισσότερων επιχειρήσεων σε αυτές που μπορούν να λειτουργούν Κυριακές και μονιμοποίηση της τηλεργασίας, για να δουλεύουμε όποτε και όσο θέλουν τα αφεντικά. Νέες ανατροπές στην επικουρική ασφάλιση για να γίνει ακόμα περισσότερο ατομική υπόθεση.

Ταυτόχρονα, επειδή γνωρίζουν ότι όταν σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες, νομοθετούν νέους περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση ώστε να μην κουνιέται φύλλο όταν υλοποιούν τους σχεδιασμούς τους. Ετοιμάζουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα για να μην μπορεί κανείς να οργανωθεί, να διεκδικήσει και να απεργήσει που είναι το μεγαλύτερο όπλο των εργαζομένων.

Ομολογούν ότι όλα αυτά είναι προαπαιτούμενα για να εκταμιευτεί ζεστό χρήμα από το ταμείο ανάκαμψης. Δηλαδή θυσιάζονται τα δικαιώματά μας για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών ομίλων και στη συνέχεια θα γίνουν νέα χρέη που θα πληρώνουν και τα δισέγγονά μας.

Η κυβέρνηση ΝΔ σχεδιάζει νέες ανατροπές στα δικαιώματα μας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία. Το νοσοκομείο της Χαλκίδας δίνει τη μάχη μόνο χάρη στην αυταπάρνηση των υγειονομικών καθώς παραμένουν τεράστιες ελλείψεις, ενώ χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Σε μία εποχή που η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης είναι τεράστια, αντί οι όροι εργασίας και ζωής να γίνονται καλύτεροι, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Στη ΛΑΡΚΟ επιδιώκουν το ξεπούλημά της κάτι που θα είχε γίνει αν οι συνάδελφοι δεν έδιναν παλληκαρήσιο αγώνα εδώ και πάνω από 1 χρόνο. Πριν λίγες ημέρες βρήκαν τραγικό θάνατο 3 συνάδελφοί μας που εκτελούσαν εργασίες μέσω εργολάβου στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στη Γυμνού λόγω ελλείψεων σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα το νομού, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, να οργανώσουμε μαζί τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ – ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ


Current track

Title

Artist

Background